Pagini

luni, 23 noiembrie 2009

Vot contra cronometru

Am apucat sa votez! La ora 21 fix am introdus buletinul de vot in urna! Alegerile din acest an au reprezentat o adevarata aventura pentru mine. M-am perindat pe la vreo patru sectii de votare "speciale" din Bucuresti.

IMPORTANT: "Cozile interminabile mi-au dat de inteles ca oamenii chiar simt nevoia acuta de schimbare. Bineinteles, aceleasi cozi interminabile mi-au mai dat de inteles ca Alegerile 2009 au stat sub semnul proastei organizari!"

NOTA: Marea aventura a inceput in jurul orei 17.00.
IMPLICATE IN "Operatiunea Votul contra - cronometru": Eu, Jane, Mira si Mara

Operatiunea a debutat cu 2 personaje - eu si Mirobolant. Dupa ce am renuntat sa votam la Gara de Nord (nebunie dom'lee), am ajuns prin Gara Obor, unde asteptau vreo 250 de persoane. Am decis sa plecam si de aici, in ideea ca vom gasi o sectie de votare "speciala" unde sa nu asteptam 3 ore pentru procedura "semneaza declaratia pe proprie raspundere, inmaneaza-o reprezentantilor BEC, da C.I. pt. completare date, ia buletinele de vot, pune stampila, introdu buletinele de vot in urne, recupereaza C.I, bucura-te de restul weekend-ului".

Aici intra Jane in peisaj, dornica sa puna stampila pe ... buletinul de vot. Totusi, madama noastra era indecisa. Oscila de zor intre doi candidati. Bine ca am fost eu la mijloc. I-am tinut un discurs in Parcul Tineretului si am pus punctul pe I. Mai departe ea a fost motorasul aventurii :)) Se pare ca pot fi very convincing sometimes :))

Daaar ... cu tot entuziasmul Janettei, ghinionul nu ne-a slabit din priviri. Mara ni s-a alaturat pe parcurs. La Dristor mai precis. Pe drum, vorbeam cu fetele: "Astia fug de porcina ca dracu' de tamaie. Nu cred ca sunt asa multi la Victor Babes". Guess what? In fata Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" din Capitala, contrar asteptarilor, stateau cam 300 de persoane. Am dat cu banu'. Ramanem sau incercam in alta parte? Era deja ora 19.

Am decis sa ne incercam ghinionul la sectia de votare amplasata la Policlinica Titan. Aici - aproximativ 100 de persoane. Se apropia vertiginos ora 21 asa ca am ramas. Si da, am votat! La 20.56 am intrat in incinta sectiei de votare. Buletinul l-am introdus in urna la 21.00. Lucky me, ha?

Afara inca asteptau multi oameni dornici sa isi exercite dreptul. Nu stiu insa daca li s-a trantit usa in nas cum s-a intamplat in multe centre. Stiu doar ca erau porniti pe un scandal monstru. Ii injurau de mama focului pe cei din BEC. Pe buna dreptate!!!

6 comentarii:

Unknown spunea...

BEJ-ul din Timișoara a fost unul care a radiat de competență ...

detalii: http://andreimihaicraciun.blogspot.com/2009/11/alegeri-dezbateri-consecinte-si.html

Evident ... radia prostie și interese ... :(

Claudia Spridon spunea...

Am citit si eu despre ce s-a intamplat in Timi. E pacat ca datorita incompetentei organizatorilor(ca BEC, ca BEJ-uri), multi oameni chiar nu au putut sa isi aleaga favoritii. Poate ca rezultatele ar fi fost diferite, iar turul 2 ar fi avut alti candidati...

ade spunea...

Lucky you! Eu n-am reusit sa votez. Am refuzat sa stau la coada cu orele. Daca vor votul meu, sa-mi ofere conditii. Timpul costa:D

Claudia Spridon spunea...

Da, time means money. Eu insa am vrut cu tot dinadinsul sa votez. Asa ca juma de zi am petrecut-o intre centrele de votare :)

Anonim spunea...

Unii sunt norocosi. Eu n-am fost dispusa sa fac tura orasului. M-am oprit la Coltea la 18:30 si acolo am ramas pana la 21:30 cand mi-am dat seama ca, in pofida scandarilor noastre, nu mai avem sanse sa intram.

Apoi a venit un baiat cu vioara si a inceput sa cante imnul mortuar. :))

Claudia Spridon spunea...

Off, cei din BEC/BEJ-uri ar trebui impuscati in cap, sincer.

Alegerile astea au loc odata la 5 ani si nici macar atunci, staff-ul organizator nu isi ia din timp masurile necesare pentru a preveni astfel de situatii "de criza". Probabil ca voi canta si eu la pian imnul mortuar de care zici Paula, dupa rezultatele din turul 2 :(

Sunt curioasa cati se vor mai inghesui sa aleaga peste doua saptamani, luand in calcul conditiile care, cu ceritudine, vor fi similare.