Pagini

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Campania "Nu ma ignora!": 400.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer limfatic


In urma cu o luna, in cadrul unei conferinte de presa, actrita Oana Pellea ne-a indemnat (pe noi, jurnalistii) sa facem un exercitiu de imaginatie: sa ne inchipuim, pret de cateva secunde, ca suntem parintii unui copil bolnav de cancer. Asa a demarat campania "Nu ma ignora", organizata de Asociatia Salveaza Vieti, a carei initiativa am apreciat-o la maximum si despre care am scris, cu cea mai mare responsabilitate posibila, aici.

Obiectivul ambitioasei campanii este acela de a infiinta primul Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului limfatic din Romania, la Clinica de Oncopediatrie Louis Turcanu din Timisoara. Pana acum s-au strans deja 400.000 de euro, bani colectati de la circa 300 de firme, majoritatea IMM-uri, care si-au redirectionat 20% din impozitul pe profit in 2010. Ca si obiectiv final, organizatia neguvernamentala si-a propus sa stranga 1 milion de euro. 

"Ne-am bucurat foarte mult sa vedem atat de mulţi oameni de afaceri responsabili, care au ales sa redirectioneze banii catre un proiect concret in loc sa-i trimita in gaura neagra a statului. Promitem tuturor celor care au ajutat la strangerea fondurilor ca vor vedea cat de curand posibil rezultatele contributiei lor", a explicat Carmen Uscatu, presedinte Salveaza Vieti. 

Daca  prima parte a campaniei a fost adresata companiilor,  Asociatia Salveaza Vieti cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania demareaza a doua parte a campaniei destinata, de aceasta data, persoanelor fizice. Astfel, in perioada 15 ianuarie - 31 martie 2011 orice persoana va putea dona 2 EUR prin SMS, la numarul 858, gratuit in orice retea de telefonie mobila (nu se percepe TVA). 

Rata de succes in tratarea cancerelor de sange la copii şi adolescenti se situeaza  sub 50% in Romania, fata de peste 80% in UE. Pe langa diagnostic, in etapa tratamentului este vitala existenta camerelor sterile, in care pacientii trebuie izolati atunci cand imunitatea scade dramatic in urma chimioterapiei. Existenta unei astfel de incaperi inseamna, in medie, 30 de copii salvati in fiecare an.

Prof. Margit Serban de la Timisoara, medicul care a efectuat primul transplant de maduva din Romania, se va ocupa de Centrul de Excelenta. Aveti aici un  reportaj emotionant despre viata acestor copii, realizat de Pro TV Timisoara. Va recomand sa-l urmariti. Haideti sa ii ajutam si sa le dam o sansa reala la viata. Eu stiu sigur ca voi trimite cel putin un SMS de 2 euro. Faceti si voi fel! Redati-le speranta!

Mai jos, primul filmulet al campaniei "Nu ma ignora":
 

Niciun comentariu: