Pagini

vineri, 10 iunie 2011

Gala Societatii Civile 2011 si-a desemnat castigatorii

Aseara am participat, pentru prima oara, la Gala Societatii Civile. Multe asociatii neguvernamentale foarte dragi mie au fost fie inscrise in competitie, fie premiate. Iar pentru cele din urma m-am bucurat fantastic de tare, pentru ca au dezvoltat proiecte minunate, investind suflet si munca in ele. Si evident, timp!

Marinimia acestor oameni extraordinari este greu de descris in cuvinte. Nu sunt platiti pentru ceea ce fac si isi rup din timpul liber pentru a-si ajuta semenii. Nu pot decat sa imi declar oficial admiratia fata de voluntarii care fac proiecte ca cele premiate aseara posibile. 

Va spun sincer ca timp de doua ore si ceva, am trait cu impreisa ca nu ma aflu in Romania...M-a trezit la realitate o remarca a lui Radu Cosarca: "Atunci cand vezi ce se poate face cu bani atat de putini, nu ai cum sa nu te intrebi ce se intampla cu banii aceia muuuuulti din bugetul statului...?!" Touche!

Salveaza Vieti, Asociatia Little People Romania si SOS Infertilitatea, trei dintre asociatiile dragi mie despre care v-am povestit la inceput, au fost premiate cu locul 1 la mai multe sectiuni. Bravo lor! Mai jos, cateva fragmente dintr-un articol redactat azi:

"Marele Premiu a revenit Asociatiei Salveaza Vieti pentru campania "Nu ma ignora", initiata in decembrie 2010. Proiectul a avut ca scop infiintarea unui Centru de Excelenta in Tratarea Cancerului, la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara. In numai cateva luni, ONG-ul a reusit sa colecteze 1.100.000 de euro pentru copiii bolnavi de cancer.

"Practic, au fost depasite si asteptarile noastre. Daca acest premiu arata succesul campaniei, bucuria mea va fi atunci cand acesti bani chiar vor fi in folosul copiilor", a explicat aseara Carmen Uscatu, presedinte Salveaza Vieti.

De asemenea, "Nu ma ignora" a castigat premiul I la categoria Sanatate din cadrul Galei Societatii Civile, alaturi de Fundatia Sfanta Irina, pentru proiectul "Hospice Sfanta Irina - o provocare pentru fiecare", care a beneficiat de recunoastere pentru a treia oara.

La sectiunea Sanatate au primit distinctii si Salvati Copiii si Fundatia pentru SMURD, clasate pe locurile doi, respectiv trei.

Little People Romania - locul I la Servicii si Asistenta sociala
Asociatia Little People Romania a castigat premiul I la sectiunea Servicii de Asistenta sociala gratie proiectului "Temerarii stiu ca se poate - Poti si tu!".

"Recuperarea tinerilor in urma unui tratament este intotdeauna o mare provocare. Astfel, menirea noastra este sa organizam proiecte prin care ei sa se reintegreze in activitatile zilnice. Spre exemplu, asa a aparut si Clubul Temerarii, prin intermediul caruia furnizam tinerilor informatie medicala, asistenta de calitate, dar mai presus de toate, speranta", a declarat pentru PaginaMedicala.ro Katie Rizvi, vicepresedintele Asociatiei Little People Romania.

Grija si sprijinul oferit copiilor si adolescentilor care lupta impotriva cancerului reprezinta o prioritate pentru Asociatia Little People Romania inca din anul 1996.

Asociatia SOS Infertilitatea, dublu premiata la gala
Asociatia SOS Infertilitatea a castigat ambele categorii la care s-a inscris in competitie: Apararea drepturilor individuale si Eficienta. Organizatia a reusit sa introduca un act normativ prin care "infertilitatea este recunoscuta ca fiind o boala cu impact major asupra starii de sanatate a populatiei si a evolutiei demografice a Romaniei".

"Asociatia SOS Infertilitatea se bucura sa constate ca vocea societatii civile, a cetatenilor, a contribuabililor a fost ascultata! Principala noastra revendicare este pe cale de a deveni o realitate, cetatenii romani hipofertili platitori de asigurari de sanatate vor beneficia de sprijinul statului in lupta lor cu bolile care ii impiedica sa devina parinti", au declarat reprezentantele SOS Infertilitatea. 

Datorita asociatiei, cuplurile infertile pot depune dosare pentru a intra in subprogramul de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer incepand cu 15 iunie 2011."  Sursa: PaginaMedicala.ro

La Gala Societatii Civile 2011 au fost inscrise 193 de proiecte, jurizate de 70 de specialisti.

Niciun comentariu: