Pagini

joi, 31 martie 2011

Adevarul Holding relanseaza astazi revista Stiinta & Tehnica

In aproximativ o ora va avea loc lansarea oficiala a revistei Stiinta si Tehnica, iar incepand cu  data de 4 aprilie o puteti gasi la toate chioscurile de ziare din tara.

Ştiinţă & Tehnică este revista care produce viitor pentru toţi cei dornici şi pregătiţi să-l primească mai devreme. Ştiinţă & Tehnică stimulează în egală măsură inteligenţa şi imaginaţia, invitându-te să explorezi, să-ti pui întrebări şi să vizualizezi lucrurile care au fost şi aşteaptă să fie inventate. Într-un nou format, dinamic şi modern, Ştiinţă & Tehnică provoacă publicul larg, pasionat de cele mai noi descoperiri ştiinţifice, tehnologii de ultimă generaţie, gadgeturi ingenioase şi science entertainment să cunoască trecutul, prezentul şi viitorul lumii în care trăim, lunar, în 120 de pagini color.

Sunt tare curioasa de noua revista, atat ca si content, cat si ca aspect si calitate. Tincuta Baltag mi-a povestit de proiect in urma cu cateva luni si era foarte entuziasmata.

"Pentru noi, Stiinta si Tehnica este un proiect educational, nu unul de mass media, cum ar putea fi privit de ceilalti. Ne-am dat seama ca nivelul cunoasterii stiintifice din Romania a ajuns la un nivel dezastruos si fara precedent. Este un proiect in care cred foarte mult, mai ales ca nu exista in momentul de fata un produs similar adresat studentilor si liceenilor", a explicat ea.

Apoi imi aduc aminte de entuziasmul prof. Alexandru Mironov, care la conferinta internationala "Stiinta Comunicarii pentru Comunicarea Stiintei", organizata de Academia Romana in decembrie 2010, ne-a spus: "Vom relansa revista S&T, cu ajutorul Fundatiei Dinu Patriciu". 

Nu ne-a furnizat atunci mai multe detalii, deci abia astept sa vad noul format azi. In plus, am inteles ca va exista si o varianta online a revistei, iar domeniile acoperite vor fi din domenii diverse - de la neurostiinte pana la inginerie, astronomie si robotica.

Stiu ca tata care, spre deosebire de mine, are inclinatie in tot ce tine de stiintele exacte, avea acasa mai multe numere din revista Stiinta si Tehnica. In curand, o sa ajung prin Lugoj si le voi scoate "de la naftalina", pentru a face o comparatie intre cele doua publicatii. Sunt convinsa ca va fi o analiza interesanta si promit sa o impartasesc rezultatele cu voi, pe blog.

Pretul la care poate fi achizitionata revista este de 8.8 lei (sper sa nu ma insel, atat scrie pe coperta, dar nu e f. clar scrisul din poza de mai sus).

Ca o concluzie, iata o parere a unui cititor din site vis-a-vis de lansarea revistei Stiinta si Tehnica, pe care am anuntat-o inca din ianuare.

"Fara poloitica! BRAVO Dinu Patriciu. Ideal ca prin forta financiara pe care o ai sa si pui in aplicare idei, inventii romanesti. [...] Vad ca in multe domenii ale stiintei se afla pioneri romani care de-a lungul veacurilor si intereselor politice au fost izgoniti - de altfel foarte multi ageamii in multe domenii inclusiv politica isi fac o aura in a ne motiva demagogic cu bietii inventatori, inoitori in diverse domenii. Sper sa fie o idee buna pentru progres real!"

Revin cu detalii mai tarziu. 

Niciun comentariu: