Pagini

miercuri, 13 aprilie 2011

Oameni frumosi si proiecte minunate

Desi e o zi ploioasa de 13, vreau sa scriu despre oameni frumosi care fac proiecte minunate. Vorbesc de acele proiecte care au un impact pozitiv asupra societatii romanesti. Nu m-as fi gandit in luna decembrie 2010 ca o asociatie neguvernamentala chiar va reusi in decurs de  numai 4 luni sa indeplineasca un obiectiv incredibil de maret - obtinerea unui milion de euro. 

Nu intentionez sa aduc in discutie neaparat suma mentionata, ci modul in care Asociatia Salveaza Vieti a reusit sa stranga toti acesti bani - prin contributia romanilor. Vine parca greu de crezut ca in ziua de azi, cand multi ne socotesc a fi "niste individualisti lipsiti de grija pentru aproape", un ONG a reusit printr-o campanie fenomenala (nu, nu e prea mult zis, e adevarul) sa sensibilizeze sufletele conationalilor si sa ii determine sa doneze bani pentru un proiect necesar - infiintarea primului Centru de Excelenta in diagnoza si tratamentul cancerului limfatic la Timisoara.

Am fost alaturi de Asociatia Salveaza Vieti inca de la demararea campaniei "Nu ma ignora" . Imi aduc aminte si acum ce gol imens am avut in stomac atunci cand prof. Margit Serban  ne-a povestit, plina de emotie,  despre suferintele prin care trec copilasi de numai cativa anisori, bolnavi de cancer limfatic. Acea conferinta din decembrie a fost, cred, singura la care presa nu a navalit pe invitati de indata ce s-a dat startul sesiunii de Q & A. Si majoritatea am ascultat sfatul actritei Oana Pellea, scriind articolele despre campanie din suflet.

Nimic insa nu ar fi fost posibil fara oamenii din spatele "Nu ma ignora!". Au primit acum cateva zile marele premiu la Gala Oameni pentru Oameni. Si il merita cu desavarsire. Ieri am vazut pe site-ul Galei Societatii Civile ca sunt printre finalistii sectiunii Sanatate. Nu am nici cea mai mica indoiala ca vor castiga  si acea distinctie. Fara doar si poate, campania a fost atat de bine gandita incat nu ii poti gasi vreun cusur.

Cel mai important este ca ONG-ul va continua aceste demersuri si va ajuta in continuare copiii carora sistemul sanitar romanesc pare sa le fi intors fata. Dar iata ca daca autoritatile sunt impasibile, forta oamenilor este mare! Mare de tot.  Revolutie tacuta a societatii civile? Clar!
Felicitari, Salveaza Vieti!

Un comentariu:

ade spunea...

Mi-a placut foarte mult ce ai concluzionat..."forta oamenilor este mare! Mare de tot."

Bravo lor! Uite ca si muntii pot fi urniti din loc.