Pagini

luni, 30 mai 2011

Ziarul 2.0 e la putere. Conferinta Inovatia in media 2011

In urma cu aproximativ o luna, Agentia de Monitorizare a Presei Active Watch a lansat raportul FreeEx - Libertatea Presei in Romania 2010. In afara de chestiuni ce tin de ingradirea libertatii de exprimare a presei - agresiuni, amenintari, etc, AMP a prezentat si statusul mass media din 2010. Organizatia a adus in atentia publica marile schimbari ce au avut loc in decursul anului precedent la nivel de actionariate, transferuri de vedete, publicitate, investitii, tiraje si distributie.

Maine voi participa la Conferinta Nationala a Presei din Romania (organizator: Media Management Institute), aflata la cea de-a patra editie. "Inovatia in media" are invitati de marca din industria presei si a comunicarii de la noi din tara, dar si analisti media din strainatate. Un exemplu in acest sens este invitatul Jim Chisholm, Media analist si strateg din Anglia, care va prezenta tema: "Global Newspaper Industry snapshot".

Probabil ca va insista asupra evidentei curbe descendente care incearca printul de cativa ani incoace. Cea mai buna dovada e lipsa de interes a publicitarilor pentru spatiul din ziare - fapt ce a dus la scaderea semnificativa a tirajelor (despre acest declin a scris si Carmen Andronache de la Paignademedia.ro aici). In consecinta, evenimentul de maine va aduce in discutie noile tehnologii, ziarul 2.0 si monetizarea, un aspect pe cat de important, pe atat de dificil de implementat in sfera jurnalismului online.

Sorin Pislaru (ZF), Peter Imre (Adevarul Holding), Razvan Corneteanu, Lucian Ionita (Sanoma Hearst) sunt doar cativa dintre cei care vor dezbate starea actuala a presei din Romania din punct de vedere economic si managerial.

Programul detaliat il aveti AICI.

Niciun comentariu: